ukraineinarmor@gmail.com |
Захисти тих, хто захищає нас – підтримай проект!

Незаконне утримання та жорстоке поводження з цивільними на Луганщині ‒ повідомлено про нову підозру окупаційному «начальнику СІЗО»

Незаконне утримання та жорстоке поводження з цивільними на Луганщині ‒ повідомлено про нову підозру окупаційному «начальнику СІЗО»
198770 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури на підставі нововиявлених фактів експрацівнику правоохоронного органу повідомлено про нову підозру.

Йому інкриміновано жорстоке поводження з цивільним населенням та порушення законів та звичаїв війни, що передбачені міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, навесні 2022 року окупанти призначили підозрюваного «т.в.о. начальника Старобільського слідчого ізолятора – начальника арештного дому Управління виконання покарань міністерства внутрішніх справ лнр». Ця установа в подальшому увійшла до складу системи «федеральної служби виконання покарань росії по лнр».

Восени 2022 року у захоплених ворогом Сватівському та Старобільському районах окупанти затримали чотирьох цивільних громадян та відвезли їх до СІЗО.

Потерпілих нелегально увʼязнили та тримали в нелюдських умовах, зокрема переповнених камерах, без належної вентиляції, їжі, води, санітарних умов та без доступу до медичної допомоги.

Двох жінок незаконно протримали в подібних умовах півтора місяця, а чоловіків ‒ пів місяця.

Таким чином потерпілих схиляли до співпраці з окупаційною владою.

Нагадаємо, що навесні 2023 року йому було повідомлено про підозру у колабораційній діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Наразі підозрюваного оголошено у розшук.

Ідентифікація всіх інших осіб, причетних до злочину, триває.

Досудове розслідування здійснюють слідчі 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Пресслужба Луганської обласної прокуратури

+38 067 000 00 00
ukraineinarmor@gmail.com
© 2023 ukraineinarmor.com. Всі права захищені.
Мої відео