ukraineinarmor@gmail.com |
Захисти тих, хто захищає нас – підтримай проект!

До 8 років за ґратами засуджено учасників агентурної мережі, які збирали та передавали ворогу дані про укріпрайони і техніку ЗСУ

До 8 років за ґратами засуджено учасників агентурної мережі, які збирали та передавали ворогу дані про укріпрайони і техніку ЗСУ
327619 ПЕРЕГЛЯДІВ

За публічного обвинувачення прокурорів Донецької обласної прокуратури двох громадян визнано винними у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних Сил України та одного з них додатково - за незаконне поводження з бойовими припасами (ч. 3 ст. 114-2, ч. 1 ст. 263 КК України).

Чоловіків засуджено до 8 років позбавлення волі.
 
Суд встановив, що з листопада 2022 року по січень 2023 року житель Краматорського району збирав дані про місцезнаходження блокпостів ЗСУ поблизу м. Слов’янська. Також його цікавило фактичне перебування в місті та на його околицях українських військовослужбовців, вантажівок з боєприпасами і бойових машин розмінування. Крім того, під час санкціонованого слідчим суддею обшуку в помешканні чоловіка виявлено три магазини, споряджені 90 патронами до стрілецької вогнепальної зброї. 
 
      
 
Його «колега» з січня по березень 2023 року звертав увагу на рух техніки, розташування укріпрайонів та особового складу військових підрозділів. Крім того, він фіксував розташування в прифронтовому регіоні зенітно-ракетних комплексів та реактивних систем залпового вогню, зокрема «Himars».
 
Текстові і графічні повідомлення засуджені надсилали через «Telegram» одному куратору - громадянину України, який передавав інформацію представнику зс рф. За потребою «агенти» уточнювали координати певних об’єктів.
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях. На вироки суду чоловіки чекали під вартою.
+38 067 000 00 00
ukraineinarmor@gmail.com
© 2023 ukraineinarmor.com. Всі права захищені.
Мої відео